Tuesday, October 23, 2012

tell u what : manga

entri kali ini pasal manga yang aku bace and follow
walau dah tua, tapi masih bace komik...aku ape peduli..
hahaha

berikut adalah senarainye

1. One piece
mengisahkan seorang lelaki yg ingin menjadi raja lanun, telah makan buah syaitan secara tak sengaja dah mendapat kebolehan untuk melenturkan badan seperti getah.

2. Bleach
mengenai seorang budak sekolah yg dilantik menjadi shinigami ganti, telah naik pangkat dan mendapat kuasa seperti shinigami tahap tinggi

3. Naruto
mengisahkan seorang remaja yang mempunyai kuasa syaitan ekor sembilan dan perjalanan hidupnye dan menentang kejahatan utk melindungi orang yg tersayang (tergelak aku buat ayat cenggini..lol)

4. Fairy Tales
kisah ahli sihir dan kelab ahli sihir fairy tail yg berusaha memperbaiki prestasi kelab dan menentang kuasa jahat (LOL)

4. Toriko
kisah pahlawan makanan di dunia makanan dimana makanan yang sedap dan susah didapati menjadi matlamat tertinggi semua orang di dunia itu...mereka juga menentang kejahatan

5. Cage of Edan
kisah sekumpulan budak sekolah yg terdampar di pulau yg misteri bersama 300 penumpang kapal terbang yg terhempas, mereka berusaha mengungkai misteri pulau itu dalam usaha untuk pulang ke pangkuan keluarga. hahaha

6. The Breaker: New Waves
kisah seorang pewaris takhta kongsi gelap yg paling kuat di Jepun yang berusaha untuk meningkatkan potensi diri dan menyelesaikan konflik antara kongsi gelap kongsi gelap. Malangnye, kongsi gelapnya kene dibenci oleh persatuan pakatan kongsi gelap. Bagaimane die hadapinye???

7. Tower of God\
mengisahkan satu dunia dimana orangnye berusaha untuk mendaki sebuah menara. Puncak menara adalah matlamat tertinggi dalam hidup dan mereka sanggup menggunakan apa saje cara untuk sampai ke puncak.

8. Paranormal Investigation

kisah seorang polis korea dan rakan2 yg menyiasat kes2 berkaitan orang yg telah mati yg tidak dapat diselesaikan oleh polis biasa even CSI miami, new york dan las vages...eh!
9. Magician
Kisah zaman medieval/dark age dimana orang yg ada kuasa magic. Mereka menentang kejahatan pemerintah.

10. Gamaran
kisah seorang budak samurai yg genius dan menguasai teknik pedang tahap tinggi. Namun ayahnya telah membunuh persatuannya sendiri untuk memerintah negara. Kini, anaknya itu ingin membunuh ayahnya dan menyelamatkan dinasti maharaja jepun.


hahahaha...kadang2 rase mcm "knp laaa aku bace komik neh"...hahaha
ok lah...nak sambung bace komik...email notification new updates manga dah sampai...
hahahaha....

acap
p/s: bace Quran lagi bagus... :D

Tuesday, October 16, 2012

tell u what...

Assalamualaikum n good day

tell u what...im boring rite now
so i wrote this entry.. haha
 bile aku bosan aku gi sini, renang2 di kolam upm. suke dalam yg 6m tu.
 bile rase mcm tak tahu nak buat ape utk letih kan badan, 
especially waktu malam bile dah study takde mood,
kolam renang p6, putrajaya aku shoot
 yg ni plak bile dah mati akal giler, gi main skuasy dgn dinding,
pastu gi nyibuk org training, aku selit same.
kene kitai bukan masalah
 hahahaa...ni time mati kutu
saje nak buang mase, semangat fokus nak kejar rekod baru
 ni buah rambutan muda
tak tahu la nape aku tepek sini
 this one never boring tgk...lol
kebetulan terbukak running man...layankan jelah

tu je utk entry ni
bye2

acap