Monday, November 28, 2011

My 10 most favorite blogs!

Assalamaualaikum

Thanks to Allah swt coz I'm still living in this beautiful world, still have the time n chance for ibadat, repent and much more.

Also tenkiu to my viewers of this blog. U guys are rawks!hehe. Now I'm still at my lovely heavenly hometwon, Temerloh.

And I realize that for abt few more hours, I'm gonna go back to the town-you-know-where...S.alam. Hell yeah I'm NOT miss that place. However, that's the place for some earning.pfft.

Now, cut the craps. I hv bin thinkin tat ma bwalking list (on the right side) is so panjang, fancy n glitter. N u guys know that glitters are for little girls.LOL

Moreover, seem like I'm thinking of lot of lists but thing-to-do list, LOL, like list for blogger gegirls, bobois, and personally the 10 best blogs.

So, from my google subscription, at the moment I'm following 754 blogs/sites n I gonna do some long distance bwalking chosing the fabulous 10 blogs to be crowned as My most favorite blog!

So guys, lets cross our hands together wishing your blog will NOT be in the list. LOL. (somebody must hate this n say like "look at that brat, making poyo entry abt list as if he owns the blog world, like a retis la sgt!!!)

well, till next entry
acap

Wednesday, November 23, 2011

Not right ...

Assalamualaikum

Do u ever be in a situation where when u hv done somthg wrong, everythg after that went wrong? People said that, it's useless if you resist yourself of what u are.

There r so many crappy quotes out there and i don't know how they came out with that kind of saying, it seems that they hv agenda back there.

What for sure is all that craps wouldn't works for all. Maybe they countered different kind of circumstances then they come out with that smarty sentences as if people basically face the same thing.

Forget about the quotes. Well, if your morning was so screwed, is it effect your life for the rest of the day? Like pagi tadi, ur car's tayar get flatted, then u was late to come to the office rite.

What if last night u have done somthg horrible, like slept with some bitches out there, or committed some nasty thing in webcam, or what ever it is, which then u felt so dirty noob loser, is it effects you on the next day?

Or just most of us easily ignore or forget what happened last night or yesterday. Or am I just not asking the right question?

till next entry
acap

Saturday, November 19, 2011

Febreze what?

Assalamualaikum

Today, leparking kat umah je. Serius, dah lame giler tak duduk entap2 kat umah pd hari sabtu, b4, mesti ade program punye:
  • kenduri kawen
  • jalan2 makan angin
  • overtime
  • outstation
  • balek kampung(if tak balek jumaat mlm)
  • dll
Tapi ri ni, duk sengsorg kat umah, memikirkan masa depan. perghh!.tak best langshung!


Makanya, esok plan nak pegi kedah, Sungai Petani aka SP, ade kenduri kawen member time degree dulu.

Tanpa memikirkan diri ni bila laaa nak kawen, aku pun pegi mydin beli febreze sebab kete berbau mcm stoking.

Spray punye spray, dah wangi dah. Wah, berkesan lah febreze ni. Hakikatnye, febreze hanya usaha. Yg mewangikan kete tu Allah SWT(insaff).

Kalo Allah nak kete tu tak wangi2, basuh kete dgn febreze pun takkan wangi nye. Ok, entry ni berbau keinsafan dan islami. Bagus2.(jarang buat entry insaf2 neh).

till next entry
acap

Friday, November 18, 2011

BLOGLIST dah SIAP !!!

Assalamualaikum

10Q so much kepada yg join my bloglist searching.LOL.i tot xde sape nak join, tapi ade rupenye.giteww...LOL.

Bukan sekadar list, tapi it's better! It is List of Blogs' banner. Lebih menarik dari sekadar tulisan2.rite. Bagi yg blog2 tersenarai, yg dah ade banner koi just copy paste jelah.

Bagi yg xde, koi dah buatkan banner korg dgn design citarasa sendirian berhad. Please, owner blog yg nak file banner tu (.gif), provide me ur email please, nanti koi akan emailkan.

Antara banner yg koi buat sebab blog die org takde banner 
adalah spt berikut..lol..glitter giteww...LOL



Happy blogging. Nampaknye koi dah ade 11 blog rutin dilawati. kan senang kannn...
heheheee

till next entry
acap

Wednesday, November 16, 2011

Yaiee... PENCARIAN BLOGLIST blog ni

Assalamualaikum
TAMMAT 
oredi
As b4, koi kalo bwalking, koi tgk kat google reader, kalo ade title yg catchy tu koi kelik la, kalo title besa2 je atau title ala2 tajuk berita kosmo koi tak kelik.
So, pasni senang kalo ade bloglist. leh ade PEMBACA SETIA gitu.kann.

MAKAnya, bg sesiapa yg nak blognya disenaraikan dalam bloglist blog ni, silalah buat perkara2 mudah dibawah:-

1.
Follow acapsuur.blogspot

2.
Buat satu entry yg mempunyai gambar PENCARIAN(.gif) diatas.
(just copy paste link lagik mudah)

3.
Berikan link entry tersebut di ruang COMMENT entry ni.

SENANG BANGAT BUKAN?!!!!

TQ SO MUCH to ALL this blog reader, espeseli yg tinggalkan komen.


Tempoh tawaran: Bila sampai 10 blogs shj.

till next post, and new bloglist of the blog
acap

WW: Shin Chan

(pic diatas ade words yg tak dpt dielakkan)

till next entry
acap

WW: Gambar Wordless Wednesday ke? daa~~

Assalamualaikum

Entry ni pendek je, thanks a lot yg sudi baca, terbabas ke sini ke, pembaca setia ke, atau sekadar balas kunjungan ke, THANKS A TON!

Bwalking rini mesti ramai letak gambar sempena wordless wednesday. Tapi letak gambar ade words menjela-jela...ENTAH APE2!

(nak2 yg ade msg mcm WHATEVER!!, rase nak carut lak)
kbai 
(ni lagi satu penutup entry "kbai" blogger2 yg jari/mulut mcm 
LONGKANG!!)
...What a real world LOSER...

till next entry
acap

Tuesday, November 15, 2011

teknologi teleportation ke s.alam...

Assalamualaikum

Sgt2 lega xpdc dah habis dgn jayanya. Alhamdulillah takde prob2 besar lagi serius timbul. And harap2 takde pahat berbunyik lagik.
(dalam kenangan, air terjun di gunung ledang)

Tapi tu la, jenis mulut mcm longkang mmg susah nak stop. Biarkan, biaarrkann, biarkan berlalu.
(murai tanah, byk bunyi die boleh buat, 
membuatkan die berharga boleh mencecah 10k sekor)

Ok, now I'm in 5years-oredy-bin-here S.alam dan at UiTM. Pergh!!!..5 tahun tuu..lame tu kat sini, seakan-akan udara sini sudah jemu bagi aku sedut...pfft.
(species burung hawk..mmg bertuah dpt burung ni)

XPDC!!yeah, aku temui 2 cinta..pergh!!..satu cinta tulus mulus satu lagi cinta nafsu.pfft.lol.pfft.
 (burung di dipengsankan seketika utk ID)

Well, mcm biase, aku kene kuarantin utk beberapa ketika. So, tak gi la mengusya gadis dari seberang tu. tapi number die aku dah ade. :P
(haiwan ni tak jinak..pfft)

Perghh. Yg cinta nafsu tu tak yah citer lah.Mane2 pun boleh jumpe.kah kah kah.

(lappy aku memang terbaik! walaupun ianya hanya pentium processor
dan takde graffic card,but still boleh main Dota dan CS thru LAN..pfft)

OK. now mengadap balek meja yg meletihkan kat opis yg pfft.

till next entry
acap

Saturday, November 12, 2011

now u see now u don't

Assalamualaikum

Koi nak hapdet lagik ni. so sabtu still ade kat xpdc ni. kerja tetap terus menerus. Bile dah free gini, rase malas plak nak tolong group lain bt research.

 (ada katak di dalam plastik)
 (mengukur saiz katak selepas identification)
 (kadang kala katak2 ni jinak je...haha)
 (katak kecil katak besar lalalalalaa)
 (tahukan anda katak mempunyai taring(fang) yg juga diklasifikakan dlm satu family)

 (ukuran panjang betis juga satu drpd ciri2 penting katak)

(yg mengukur semua diatas bukan aku tapi student post grad dari UNIMAS..pfft..lol)

So, koi pun lepak dorm pasang lagu kat hanset, hapdet blog je pun. Mengenangkan isnin ni akan balek s.alam bandar yg aku cintai,

So, kenelah menikmati puas2 natural kat sini. Kat s.alam nanti susoh nak dpt view cenggini. pfft.

till next post.
acap

Thursday, November 10, 2011

this is a serious matter...

Assalamualaikum

Selamat malam semua. Sempat gak aku update blog, sebab hari ni agak lapang sikit, just came back from frogs and toads hunting.Oh yeah!
 (view mendongak kat plateau campsite, superb!)
(ini bukan broga hill, ini view dari plateau campsite,around 700m asl,
cantik ciptaan tuhan, Allah maha kuasa)

Dalam byk2 benda, benda yg agak menyusahkan adalah membuat keputusan. kan. Nak2 benda yg kita tak sure. Tak sure macam2 la, itu ini dan lain2.
 (nepenthes a.k.a periuk kera, tumbuh meliar disini)


 (view hutan tanah tinggi)
(nepenthes aka periuk kera)

Mengenangkan my participation in this xpdc is atas dasar kerja, ada jugak org lain tanya adakah aku mahu terjerumus ke dalam bidang penyelidikan.
 (view dari khemah koi)
 (menara celcom, that's why i can access tenet sini, 3G line kuat)
 (work station utk researcher2)
(kawasan perkhemahan ahli2 xpdc)

Yes, it was a big Q. Alik2 die berbalik kepada persoalan basic, iaitu ape yg aku nak buat?aku nak jadi ape kat atas muka bumi ni.
 (view dari khemah aku, mmg tepi cerun je pun, view die superb, 
ni pakai camera hanset je)

perghh...this is a serious matter kan...well, ape2 aku jalan dulu, later2 aku decide, mesti kene decide gak, tak semua ape yg kita nak jadi kita jadi.

till next post...
acap

Wednesday, November 9, 2011

dalam kesempatan...

Assalamualaikum

"Orang yg sibuk adalah org yg pandai menggunakan masa", koi teringat kata2 ni dari ceramah mane entah. Kan tak kesah la die gune utk study ke, merewang ke, yg pasti die guna masa tu.
(semasa menunggu bas smalam, bravo to urusetia logistik. TERBAIK!rasenye aku pun tak leh buat mcm korang
lol.teringat dgn insiden seminar taman negara kuala tahan,.lol)

Well, dlm kesibukan membuat kerja utk memuaskan hati dan memuaskan angan2 org lain, ade gok masa koi mengedate blog ni. pergh!
 (koi tok tahu la ngape koi tangkap gambar ni, mungkin sebab jakon sgt dgn signboard ni
ade kat dalam ladang kelapa sawit.Jalan ladang ni slamber je diredah oleh bas uitm. slambe je)

Tak pergh2 sgt la. Smalam majlis perasmian.Sib baik semua OK, even koi tahu ade few error kat buku program editted by me. Harap2 xde org ungkit dlm post mortem.
(Pintu gerbang taman hutan lagenda, gunung ledang,pintu B, ok la lawa gak tamannye, 
tapi hutannya lagi lawa kot, ade menara komunikasi lagik kat puncak..)

Post mortem lah sgt kan. Koi pun doh tak kesah dgn PRESTASI bagai. Koi nanti kalo ade majlis perpisahan sempene tamatnye kontrak koi, koi nak cakap gini:-
(hee...ade air terjun buatan, cantik, kalo ade kat umah sejibik leh tido kat tepi )

"this 2 years, i have learn  lot of things, exp and skill like menulis surat, menghantar barang2 tertinggal, menyusun kerusi meja, handyman kpd phd2 yg bujet YB bla bla bla."
(keristal kelier air..nampak ikan renang2...)

Tapi koi pun kene syukur gak la, 2 tahun gaji everage 2K sebulan dgn keje yg mcm tu. Alhamdulillah. Koi tahu xde bende baru pun koi dpt dari kerja ni, APPRECIATION low, RESPONSIBILITY low, blake2 low.
(peta taman lagenda, tak bende yg menarik pun)

Tapi tu la, dlm benda2 kita tak puas hati, sebenarnye kite mengajar diri kita dengan nilai2 manusiawi. SABAR, AMANAH, PUNCTUALITY, dll..im gonna make a entry about this.

So, today, kene assigned membuat research pasal katak. I'm gonna capture as much as we can katak2 dan kodok2 di sungai2 nearby, at NIGHT. LOL

till next post. ade meeting idle lagik..
(idle for few people, tapi kene tunjuk muka gak utk memenuhi fantasi org)...
WTHeaven.

till next entry.




Monday, November 7, 2011

Tak sibuk pun kannn...

Assalamualaikum

Kepada viewer, reader blog ni, tak kesah la terbabas ke atau mmg hardcore bwalker, TERIMA KASIH saya ucapkan. :)

Hopefully this entry gonna be short. OK, lets start with last week. Well, one major thing i have done was  deactivating facebook akaun. YES!

Tak tahu bile lagi koi akan reactivete itu akaun.LOL.
Next, last week, sudah diputuskan yg koi akan menyertai xpdc gunung. ledang. last week gok koi just pindah dr s.alam ke klang. byk barang lagie wei tak kemas nie.

Prep tuk xpdc belum lg siap. kene bwk byk baju n kasut jelah kot. Plan nak bwk croc je masuk hutan. selesa dan tak menyusahkan.

Then ptg ni kene print out xpdc program book(ishhh kaco lah nyamuk neh) utk esok punye majlis perasmian xpdc.katanye MB johor nak dtg...pleaseee..tolong la weii cancel laa kehadiran dato.

Harap2 pak2 guard kat uitm tak byk songeng nak bg koi masuk office utk print out kerja last minit neh.

So mlm ni nak beli croc pakai buang, pastu ape lagik ek.emmm...yes,updating blog. :). Blog ni dah bersawang dah pun.

Ingat lagik sebulan lepas dgn azam bistari lagi bestari, nak update blog tetiap hari, nak jd famous. Well, time changes people. Now, fokus dgn benda lain weii.....

koi tgk byk blogger suke publicity, ade suke glam2, dan ade jugak yg suke prestige. Koi rase mmg patut pun blogger2 kene suke benda2 mcm tu. Kann =)

OK lah. nak bwalking sikit2, then nak ke uitm. THANKS A LOT kpd viewer/reader/followers blog sempoi habis ni. 

Soon, (planning) koi akan bergelar student balek. hehehe...means that koi akan ade byk mase nak ngadap sekerin komputer.

Wish me luck in XPDC gng. ledang. esok sampai ahad(WTHeaven)...

till next entry
A to the C to the A to the P
acap!