Tuesday, October 25, 2011

JOM JOIN KEMPEN TINGKATKAN JUMLAH FOLLOWERS

Dengan niat yg tulus ikhlas, sesuci lebaran raya aidiladha, saya dgn rendah diri menjemput readers2 blog saya ni join KEMPEN ni.

(owner punye kempen, dah mcm nak promote MLM atau jualan langsung...hehe). Till next entry. *acap*

Entah untung entah tidak ..kaannnn

Assalamualaikum

Ok...blog rase mcm dah lame sgt tak update, plan nak buat blog list, sampai la ni tak buat2 lagik. Mungkin byk benda kene buat this week.

Kerja; Kene buat persiapan xpdc gng. ledang, dlm mase yg sama kene buat kerja bertangguh yg dh lama: projek buku species2 pokok di jengka(since 2010).

Personal; last weekend, abg bertunang, buat persiapan 2 hari sebelum lagik, coz rumah ade buat bacaan doa selamat sebelum gi rombongan tunang. Insyaallah, selamat!amin.

This week, kene kemas2 rumah sewa, utk pindah ke Klang, selamat tinggal Shah Alam.Kan kutemuimu bila waktu ku ke tempat kerja..hahaha

Smalam, Alhamdulillah, dah dpt pengganti penyewa, deposit pun dah dpt, this weekend kene serah kunci. Aduyai, brg byk tak hangkut lagik neh...

Sib baik, smalam n hari ni leisure la sikit, bos gi akademik conference somewhere in KL(malas nak ambek tahu) for 2 days, so im having plenty of time to do somethg that i dont know.

Then, esok raya pesta cahaya aka deepavali. Cuti lagik(means aku tak dibayar gaji as im kontrak employee)so what ever la kan.terime je lah.

FYI, Yuna fans are called YUNNIES...so i guess im a modest yunnie...so, i wanna share with u guys with this singing by Yuna, covering Nirvana's 'Comes as u are'...layanss...
Yuna also hv been nominated as 10 best new band, check this out by click pic above, spread the words and dont forget to VOTE!!! for Yuna!...

till next entry
acap

Friday, October 21, 2011

Segmen Mencari Watak Komik Hantu Lapar


aku nak jadi HANTU LAPAR.

CS1.6 ... Salam Jumaat

Assalamualaikum

Rasenye, semua org tahu ape tu game counter strike. Teringat dulu2 time sek. menengah, bile outing(kuar banda) je singgah kat cc main game cs.haha

Punye lah lama tak main, kelmarin ternampak dlm lappy kawan ade installer cs 1.6. Ingatkan aku dah tinggal dah benda ni, entah mcm mane entah aku gi copy gak.
Lepas install smalam, dgn selamber aku main time office, secara terbuka tanpa menghiraukan masa depan. Rase mcm bt revision.

Then, tembak menembak disambung semula di rumah plak, sampai kul 2pg. Adakah aku kembali ke zaman ketagihan game ni?

Oh tidak. Difikirkan balek, cs. 1.6 is a good distraction. hahaha....so...
WHAT IS YOUR DISTRACTION?

till next post

Hari ni hari jumaat, 
so marilah sama2 kita menambah amal ibadat kita. 
Dunia ini sementara je.

Tuesday, October 18, 2011

Bloglist sbg penghargaan.

Assalamualaikum semua.

Hari ni agak leisure so that leh Bwalking lame2 tadik, then aku perasan yg ada 1 element yg aku takde tp most of the blogs ada...iaitu;

BLOGLIST

So, time buat blog dulu rasenye ada, tapi sejak tukar template byk kali, aku pun decided tak nak letak bloglist sbb tak menarik pun. Yela kan, sebab ianya hanya tulisan.

Tapi, tadi ade satu entry tu ckp somthg yg amat logik; bloglist is blog2 yg mesti lawat bila bukak blog. really?moreover, bloglist is diff. from list dlm google readers.

Slalunya, if aku nak tgk updates from blogger, aku just guna google reader, sbb mmg byk blog aku follow, around 1000 plus minus 100. asal ade je title menarik aku pun klik.

Tapi, kalo gune cara aku tu for bwalking, mmg aku tak tahu blog sape yg aku lawat. totally depend on title.

So, in order to appreciate pembaca yg slalu bace blog aku, kene lah buat bloglist. Blogger yg regular is paling layak berada di bloglist tu. 

Tambahan, bloglist must be prestigious, exclusive dan special, bukan shj for me, but also membuatkan org lain tak nyesal klik link kat bloglist....sampai mcm tu skali ke?

Makanya, aku pun nak buat bloglist la, tapi blog sape yg kene ade dlm list tu?  YOUR BLOG???

Monday, October 17, 2011

Pagi mengemas...

bila kali terakhir anda mengemas meja anda?
tak payah tanye lah kan, bile dah semak baru la kemas..
hahhaa...so, this pagi, task pertama, kemas meja, filing dll
then nak kemas laptop plak..bersepah files kat desktop...lol

so, sebarapa KEMASKAH tempat kerja/tempat study anda???

till next entry
acap

Thursday, October 13, 2011

TIME tulis entry utk BLOG ...

Tak tahu la kenapa, asal masuk office je, tiba je pukul 8.00pagi, mesti rase nak tulis entry.

Kenape bukan waktu lain, contohnye waktu malam. Pagi2 ni la byk idea dtg, nak tulis itu ini.

Dan time ni jugak la byk keje kene buat, bos calling2, org mane2 entah calling2, kene tgk to-do list.

Last2 tangguh jap niat utk menulis, buat keje dulu sampai habis, tup tap tup tap, dah tgh hari dah. Aku tgk blogger lain slumber je post2 entry pada masa2 kritikal!

Oh ya, patut la pun, blogger ni mcm2, ade student, ade employee, ade employer, ade cikgu, ade suri rumah, ade self-employed dll. 

Patut la pun benda2 yg ditulis pun berbeza, ade tulis ringan2, ade tulis berat2, ade tulis syok sendiri, ade tulis 'copy-paste' dan lupa letak sumber/reference, ade letak pic, dll.

Masuk belah ptg, mmg takde mood dah nak tulis benda2, BWalking je lah, itupun kalo ade free time. Tapi ape2 pun contest, segment dan seangkatan dgnnya, aku sgt suke.

Yes!! aku kaki join segmen dan contest!
tetibe tulisan color pink!...haha

till next entry
acap


Tuesday, October 11, 2011

Tak perlu menyampah-nyampah

Kadang2 dlm satu hari tu asyik nak menyampah je rasenye. Hari menyampah sedunia mungkin.LOL.

Bukak FB tgk kat newsfeed. By status2 kan. dan byk jgk yg sgt3 MENYAMPAHKAN.

Sebagai contoh status fb yg berbunyi mcm dia yakil rakyat yg baru menang bertanding.

"Assalamualaikum, selamat pagi semua, semoga kawan2 semua d
lm sihat bla bla bla bla.."

It's a good thing la being expressive, and write status with nice sentences, tp bg aku yg menyampah ni..huh!
mmg aku pegi ke button atas belah kanan tu then aku pilih(mesti pilih) unsubscribe.

Nak unfriend kang byk soal plak, lagipun kawan kt fb i pun tak byk yg truely friend.hahaha

Well, world is very beautiful and fun ..fun fun fun... so what's ur kind of status yg MENYAMPAHKAN??yeaaayyy!!

till next post
acap

Jom Cari Followers.

Mcm biasa, bila wa tak tahu nak tulis ape utk entry ni, 
wa pun join contest yg membawa kepada traffic dan penambahan followerss....
kann....maka jom JOIN benda ni, direct giler name segmen ni, click dibawah


makanya...

till next entry
acap

Monday, October 10, 2011

A little bit of ABC's of life of mine


A – AVAILABLE : 
Available 
... with additional items

B – BIRTHDAY : 
31st May

C - CRUSHING ON : 
nobody nobody but you...no, not you, you! 

D - DRINK YOU LAST HAD : 
Ho ho ho ho horlicks

E - EASIEST PERSON TO TALK TO : 
Everybody 

F - FAVORITE SONG : 
Hitam Putih Kehidupan...gituuu

G - GUMMY BEARS OR GUMMY WORMS : 
?

H – HOMETOWN : 
Pahang

I - IN LOVE WITH : 
Don't know. Love everybody

J – JUGGLE : 
Mesti tak jadi punye

K - KILLED SOMEONE : 
Never

L - LONGEST CAR RIDE : 
Perak

M - MILKSHAKE FLAVOR : 
chocolate related flavour

N - NUMBER OF SIBLINGS : 
5

O - ONE WISH : 
Happy Marriage 

P - PERSON YOU CALLED LAST : 
Family

R - REASON TO SMILE : 
Happy

S - SONG YOU LAST HEARD : 
Pumped Up Kicks - Foster the People

T - TIME YOU WOKE UP : 
Usually 5.30 am, then get back to sleep

U - UNDERWEAR COLOR/PATTERN : 
Smooth and dark colour, no pattern.

V - VEGETABLE(S) : All
 
W- WHAT'S YOUR FATHER/MOTHER JOB : 

                             They raised 5 children successfully 
 
X - X-RAYS YOU'VE HAD : 
                                                 Chest
Y - YOYOS ARE : 
                                                 wtf!
Z - ZODIAC SIGN : 
                                                Gemini


Wednesday, October 5, 2011

Kerete kecil warne merah, boleh ku bawe ke ....

Assalamualaikum....

Miow2! bunyi kucing depan umah, mintak breakfast.

Aku tgk kucing2 semua tu, aih, mcm mane korg boleh hidup tanpa pergi ke tmpt kerja pagi2?!!! haha...

Start je kete, sign 'enjin sejuk' warne biru terus nyala. Just, bwh tanda biru tu ade sebaris number.

And aku pun tgk sticker 'time to tukar minyak hitam' kat tingkap. Ok. dah lebih.

(km je yg direkod, 
ce kalo die rekod dari mane ke mane kite jalan,
 ikut jalan mane dan kat mane kite behenti, 
serta berapa lama kita berada di sesuatu kawasan...)

4tahun, keta merah ni dibawak org. dah jalan 80K km. Aku terPK, jauhnye, mcm pegi balik dari tanjung piai ke k.perlis 90kali
(ce try kire pakai kalkulater).

Dlm sambil2 dgr radio ikim, selang2 seli dgn lite.fm, aku tertanye, dlm 80K km tu, byk mane la driver bwk nikmat kenderaan ni ke tempat2 n tujuan2 yg baik2.

Kalo gi kerje tu, tujuan baik la. Gi sejid?gi dgr ceramah? gi balek kampung?

Atau gi ronda2 dgn member2 atau aweks2?gi dating2?gi clubbing?gi bla bla dan bla?

Ce kengkorunk semua tgk mileage kete korg, dan fikirkan benda yg sama.

Juga mileage motor ke, beskal ke, ape ke, dlm tak sedar, kite melihat diri kita sendirik kan. Mcm tgk bil elektrik, air api, astro, streamyx, laon PTPTN, dan bil khairat kematian(ade?)

Sedar tak sedar pikiran melayang, mcm mane la buku amalan kita di akhirat kelak. ACC STATEMENT TERGEMPAR di akhirat kelak....kaannn...

Kucing tadik mengikut aku sampai ke keta, pastu posing2. Pastu kucing tu cakap(dlm bahasa kucing) benda yg die slalu cakap pagi2 kalo aku tak bg die breakfast;-

"ada AKU KESAAHHH!!! PPFFFTTTT, ptg nanti
aku pastikan kau bagi aku makan dinner"

till next entry...
acap
....planning nak join contest eazy izzudin...

Monday, October 3, 2011

Kita 'perceive' lain-lain...

Walaupun sekolah sama, pejabat sama, malahan adik beradik, ramai antara kita memahami sesuatu perkara itu berlainan.

Dalam dunia blog ni misalnya, satu2 isu tu di'blog'kan dgn pelbagai pendapat dan pandangan. Jarang kita jumpa "eh, aku pun PK mcm tu jgk"

Kadang2 tu, mmg tak dijangka langsung 'how they perceive it', ada mcm tak logik, ada mcm "WTF!!" atau ada jugak yg boleh kita cakap "mak aih, biar betul budak ni, takkan tu yg die PK?"

Perception is one thing. Another thing is, sometime, people memberi pendapat dgn tujuan, ada agenda. Mungkin die nak yakinkan org lain yg dgn perspektif yg lain dan mcm2 lagi agenda lain.

mioww mioww...aisshh kucing ni..ade ape??!!!!
(ADE AKU KESAHHH!!!!....WAAARRGGGHHH..NUM NUM NUMMMM)

Kdg2, tak kesah la mcm mane kita faham sesuatu perkara, kita tetap mcm tu jgk. Tahu itu salah, buat jugak, tahu itu betol, tak nak buat....

till next entry...bye
acap

Jom tambah traffik blog


Dengan semangat  utk menambah traffic dan menambah followers, makanya aku join la segment ni, makanya juga, pada kalian pembaca yg dikasihi, jika berminat untuk join, makanya, silalah 
KLIK SINI ya...

till next entry...
acap