Friday, September 30, 2011

kemaskini blog ...

Ringkas je petang ni...mahu kemas kini blog.

ce tgk gambar sebelah sidebar kiri tu, dah out of date....hahaha

so, plan2 esok je lah baru kan benda2 yg dah lama...

balek la dulu...pon pon

till next entry,
acap

emmm....ape plan friday night yg akan menjelang jap lagi neh..!!!!
friday night....hehehehehe....

Thursday, September 29, 2011

Segmen - DIA NAK BACE BLOG I .... oh yeahhh...!!!!

Assalamualaikum ... Pagi2 ni, yg semua benda kene pantas, aku join segment ni...

menarik dan kreatif, leh la lagi aku menambah jumlah followers aku, 
so that my voice will be spread all over the world!!...lol...pfftt... 


Till next entry
...pai pai...

Monday, September 26, 2011

Wardah Alisya: Pencarian bermula!

Wahai blogger2 sekalian, jom la kite join bloglist WARDAH ALISYA....gitewww....hehehe

Nanti , blog korunk akan dimasukkan ke bloglist die...BEST tuu....cepat2!!!..sebaik saje 50 org join, pencarian ni TAMAT...

Pencarian Bloglist Blog Fahuna -must join pencarian-

Bwalking, tetibe hati tersentuh utk join this segment.
BLOGLIST FAHUNA katanye.

Bagi memenuhi syarat, adalah seperti berikut:-


1-Follow blog Fahuna.
Oredy follous..yg ke 328 tuuu....ihiks....

2-Buat satu entry tentang segmen ini.

This the entry....and this segment sgt BEST!!....
mmg bekesan utk menambah followers... >,<

3-Letakkan banner di dalam entry anda.

As above....


4-Anda boleh tag beberapa rakan bloggers anda (ini 'optional' , tak buat pun tak apa)
erkk....optional, I choose not to...well, busy la, kerja kat office byk, tak sempat nak tag..ihiks!

5-Kemudian , letakkan link entry anda di kotak komen di bawah.

orite....


Sekian, marilah semua2 bloggers luar sane utk join segment ni...FOLLOWERS RULES!!!!!!
..hahahahah

~JIWA2~kisah Stoking si kucing hitam....

~~~Miow2~~~
Pinky: Apa yg I boleh cakap kat awk, yg, I terima je awk sayang or suka kat I..mioww~~

Stoking: I know, I just nak tahu ape yg awk rasa kat I.

I tak mengharap cinta, atau sayang. Awk beri respond pun dah kira ok.

Tapi I tahu awak pun tahu yg kadang2 perasaan sayang ni dtg dgn rasa mengharap, rindu dan mungkin cemburu.mioww~~~

Pinky: I .... I selesa dpt jumpa awak, that's y I slalu keluar dgn awk. I harap awk, perasaan awk tak
memakan diri awk ok.

I terima apa yg awk rasa ok. Kita better sbg kawan kan, awk pun tahu yg I mmg taknak perasaan pegi dalam2.
...............................
Esoknya Stoking pun ...

Pinky(htr msg): Byk stoking...mcm tu la...aku nampak ko pakai stoking...ok, go3!..dptkan 5 stoking

Stoking(reply): (senang citer Stoking kantoi sebab die pakai stocking, putih plak tu)...

Baru lah Stoking tahu yg Pinky pun pandai tembak...Stoking pun berazam tak nak pakai stocking dah...miow2...

Miow2...Stoking pun bermonolog....


"Pinky, I know awak Hot Cat in the town, tp nape awk tembak I bile I pakai stocking? Awk yg buat I pakai stocking"

"I bukan nak salahkan semua ni kat awk, cuma I teringat awk ade cakap yg awk tak suke kene tembak dlm CB(Catbook), tapi awk jugak yg tembak menembak..."
Stoking pun berazam tak nak jadi kucing dah, dan tak nak pakai stocking dah...mioww~~~

p/s: merepek je entry ni. kucing tu snap tadi kat s6 time breakfast....LOL
acap~~miow2~~

Tuesday, September 20, 2011

I'm a new vlogger .... (Video)

Assalamualaikum

Daripada aku mengenangkan mcm mane nak dpt income 5k sebulan yg menyerabutkan kepala, rehat2 jap verangan kalau2 aku join vloggeron (sekumpulan orang yang membuat video).

Dari pengamatanku, few things abt vloggers yg similar, pertama, cantik, kedua, pandai cakap, ketiga, ade bende nak cakap. dan byk lagi la.

Dan, pengamatan aku, aku takde semua diatas..hahaha dan ha lagi.

Jadinya, aku pun menggariskan beberapa panduan utk aku berVlog, mgkn berguna kpd rakan2 bloggers diluar sana yg tidak mempunyai "package" (konon..pffttt)...

Pertama, aku rasa aku tak boleh stand alone for the video, so kene buat duo, atau trio atau gang...hahaha. kan kan. ce bygkan korg buat video korg, sorang2, pastu cakap pasal ape yg berlaku hari ni kat korg...perghh....rase2 org2 lain nak tgk bt kali kedua ke?

ke-2, disebabkan tak leh stand alone, so kene cari org ke-2 tu, dan org ke 2 dan seterusnya aku pk kenelah cantik tertarik viewer nak tgk...so, boboy kene carik gegerl yg cantik2 dan sebaliknya....

ke-3, utk kukuhkan popularity vid (adkl; utk buat2 vid tu fofular HOT stuff terkini) mmg kene tag cara vblog, kene promote vid org lain dgn cara yg sgt halus. Macam, if aku, aku taknak sgt la kipas2 vlog lain, tp just nak curik sikit aura dorg masuk dlm vid kite. kan kan...

ke-4, yg ni aku suke, mmg hidup aku slalu round2 kat sini je, ; try and error...try theme vid, try cara cakap, try scope of video...dll...video kene ringan, tak terlalu merepek, atau cuba yg mcm melodi punye, cutting2 supaya nampak laju, lancar dan padat...wahhh!!! dan mcm student pembikinan video la plak...

ke-5, kalo hang kaya, byk duit, atau sggp kuar duit walau tgh kopak, hire pakar film atau drama...confirm video korg jadi viral....hehehe

sokian, till next post....

Monday, September 19, 2011

The best thing about gloomy Monday

santai2 je nukilan ni....

Pagi2 kuar dari rumah, tanpa bace doa, dgn slamber start keta, start enjin, jam kat radio terus nyala, tertera pukul 7.00pg.

Then, terus on radio, 91.5 fm is my default frekuensi, dgr la sikit ape2 yg ade ceramah kat speaker tu dgn volume 13, sambil tggu enjin panas. tingkap pintu tu dibiarkan tutop sebab taknak nyamuk masuk, parking bawah pokok kot.

Lepas lampu biru kat meter tu hilang tanda keta enjinya dah panas, terus reverse keta, bukak tingkap pintu, hirup udara pagi bandar,nyaman, ade sikit bau eksos lori...terus melusur ke jalan besar.

Gloomy day, sampai pejabat, dgn malas nak sarungkan kad access, terus je scan dgn bag2 skali kat scanner tepi pintu kace besar tu. Kad access tu dlm bag, harap2 scanner tu leh detect...tuuutt...pintu pun terbuka.

Masuk lif, tgk diri kat cermin yg besar 3 penjuru tu, dgn rambut tak sikit, baju yg tak berape nak iron, iron pagi tapi ala kadar je, nyampah pulak aku tgk cermin, terus ngadap ke pintu lif, tgg sampai tgkt 5.

Masuk office, tgk dah ade org bukak lampu, tak kesah la, asalkan sblm pkl 8.00pg, print thumb kat scanner, 7.10pg. Wah, rekod masih bersih sejak after raya.

Sampai kat meja, terus kuarkan lappy, pasang plug, connect LAN, terfikir gak kenape la aku tak mintak PC pejabat utk diri sendiri, 1 1/2 tahun keje, pakai lappy sdn bhd je.

Bukak tenet, google crome pilihan utama browser then kelik icon facebook, email staff, gmail, ymail, tgk dan tgk ape yg terupdate.

Mengintai ke tingkap bilik meeting yg terbukak pintunya, it's gloomy day, mendung2 je kat luar, renyai2 kot, sambil2 ngadap skrin lappy yg patah tengkuk.

Isnin, gloomy day, feel mcm takde keje je hari ni, harap2 bos masuk opis belah ptg. So tak la byk keje pagi2 ni.

Bukan takde mood nak keje, cume byk sgt bende kendiri yg kene settle. Biasa la, pertengahan 20an,  bujang, takde awek, dll, byk isu kene deal. hahaha...giler.

Dgn harapan bos takde bg kerja hari ni, telipon kongsi atas meja belakang aku tu berkring-kring. Tangkas spt biasa En.reza angkat, bla bla bla, intronye.

Intuisi aku kuat, mmg sah bos aku, bukan bos reza yg call, mintak aku gi fakluti join bengkel pembikinan program baru di fakulti sains gunaan. Biasa la, keberadaan aku sgt penting kan.hahahaha... PFFTTTT....

aCap
sampai bila nak canggini weii....... 
pfftttttt....




Wednesday, September 14, 2011

Hujan Aneh2 di S.Alam saat ini (MUST tengok !!!) ...

Assalamualaikum....
seperti beberapa tempat lain sekitar malaysia ni, skang ni tgh hujan.

Namun hujan kat S.Alam atau to be exact kat UiTM pelik bin aneh sikit.

Cuba perhatikan betol2 gambar2 dibawah, mesti korunk akan dpt tgk ape yg aneh. Aku rase sgt bertuah krn dpt capture gambar2 ni...kelik kat gambar utk tgk gambar lebih besar.




Nampak tak ape yg pelik. Yaaa....betol tu kawan...

Yang aneh bin peliknye adalah aku tak perasan pun kat luar tu hujan, duk sebok ngadap skreen computer.PERGHH..sungguh ANEH bin PELIK bin AJAIB.

Hujan rahmat dari tuhan. Takde sape lagi yg boleh turunkan air sebanyak hujan dlm sejarah hidup manusia.
Nikmat Tuhan manakah yg kamu dustakan (maksud ayat dlm surah ar-rahman)

(-.o)~~~~~~~~p

Kisah pelacur penangkap ...

Post kali ini mengisahkan seorg manusia yang baru tahu erti pelacur/sundal penangkap gambar atau lebih dikenali sebagai camwhore.

Namun atas sebab die taknak jadi whore, walaupun camwhore atau vidwhore sekalipun, niat dihati nak ubuh gambar2 camwhorenye die entry ini terbantut.


Satu gambar sudah laa.....

Till next post.

Monday, September 12, 2011