Saturday, December 31, 2011

ROSAK lagi meROSAKkan

Assalamualaikum. Bersyukur kpd Allah,sempat lagi hidup dipenghujung 2011. TQ to all readers blog ni. Korg terbaik!

Entry ni gonna be pendek je sbb nak dptkan mood tulis next entry as last entry 2011. That one gonna be panjang kot.heee

Ok. Kita tahu kita tak sempurna. Semua tak sempurna and masing2 tahu perangai jahat/tak baik masing2.

So, kalo dah rase mcm diri tu rosak, jangan la merosakkan orang lain. Biarla kite rosak sorang2. Jgn melibatkan org lain.

Jgn la ajak org lain buat jahat. Bak kata org, benda wajib heboh2 kan, benda sunat, diam2kan. Benda dosa?jgn la ajak org lain same buat dosa.

Sorang2 tahu dah la.

at least..
BE A RESPONSIBLE ADULT

Aku pun bukan baik mane pun nak ckp benda2 ni. Kdg2 ajak gak org lain buat benda jahat. Harap2 wa sempat mintak maaf.

And jika kita dah tahu kita ni tak berapa nak baik/spoiled, perbaiki diri kita lah kan. Aku guna kata ganti "kita" sbb nak reflect kat diri sendiri.

Konklusinya, buang yg keruh, ambil yg jernih. Moga Allah tetap kasik hidayah kat kita semua. Aminn.

1 comment:

NuReLLe said...

aminnnnnnnnnnnnnn...:)