Thursday, December 29, 2011

DiTUDUH meNUDUH, diTIPU meNIPU

Assalamualaikum

Alhamdulillah. Masih bernyawa. Ade kesempatan nak beramal. 

TQ to all readers. Nak masuk tahun baru neh. 2012. Maka umurku pun cecah 20 tahun. Tua dah sy ni. ROFL.

Baik, mari ke tajuk entry. Sape2 pun tak suke ditipu kan. The better thing than menipu, even si penipu care la, is SILENT.

Ce bayangkan tetibe laki/bini/gf/bf korg tipu korg, smalam pegi jumpe skandal, tp cakap pegi program kat tmpt kerja. pergh. pastu kantoi plak.adehh..

Dari kita menipu buat org sakit hati, baik kita jgn cakap apa2. Jgn bgtahu ape2. Kalo ditanya, samada nak JUJUR atau guna skill menipu. haha

Then, sape2 pun tak suke dituduh dgn benda2 yg kita tak buat. Mcm kene fitnah. Ye la, sampai hujung nyawa pun kt xkan mengalah rite.

Ce kalo laki/bini/gf/bf anda cakap, "awak ade hubungan dgn dia ek(phk ke3),tp sbnrnya tak, mmg gaduh besar la lepas tu.

Tapi kalo betol ada hubungan, tp tak nak ngaku, haaa, skill menipu ni tak ramai yg expert. haha.

Oleh itu, JUJUR lah. Wah, bukan benda mudah kan. Ape2 pun tugas semakin getir.

till next entry.
acap

7 comments:

FaizalSulaiman said...

jujur sangat pun bole gaduh acap.

i've been experiencing of too jujur on my ex.gaduh 3 hari 3 malam.haha

Muhammadnuraizuddin said...

ko yg mcm menipu nie.. 20?

ayie said...

haha..kene nyanyi lagu zee avi..hehe

asyraf ahmad said...

@FAIZAL SULAIMAN

3 hari 3 malam..gezzz..seriusly..perghh!!
3 hari tu gf ade mase nak carik bf lain kot.bahaya2...

ye la kan, timbal balek la kirenye ni, even kt rasa LEGA dgn keJUJURAN,tp ade jugak benda lain yg tak bape nak best berlaku.

well, tugas semakin getir.

asyraf ahmad said...

@m.aizuddin aka PENGACARA SENSASI

betol la 20 tahun. muda lagi aku ni, tapi kire dah tua la aku.hahha

alah ko ni, ce bg chance sikit kat aku nak jd muda balek..hahaha

asyraf ahmad said...

@AYIE

yeah, that song one related la.
haha.funny song and that's the reality.

kdg2, menipu ni jadi tabiat, benda betol pun kite nak menipu sbb dah terbiasa. awek tepon tanye kat mane, tp kite cakap meeting dgn bos even kita tgh jogging...LOL...

Muhammadnuraizuddin said...

ahhaha..