Wednesday, December 14, 2011

Cinta ini MemBUNUH ku

Assalamualaikum

Thanks to Allah for everything. Thanks to you, YES, YOU!!! coz sudi singgah di blog biru kiri kanan ni. 

Tetibe ade gambar aku kat kiri tukan. Tu pakai fish eye lens, tu pasal hidung wa nampak besar. LOL.

Ok, as always, entry2 aku semenjak ni berbau jiwang, bab cinta, subtopik cinta tak kesampaian, dan juga bab cinta yg whatsoeber.

Baiklah, Question time! Adakah anda rasa cinta anda kini adalah cinta yang membunuh anda?? korg mesti dpt rasa kan. 

For example, sbb cinta aka taste sgt,rindu, gatai bagai kat some1, some1 tu sanggup bt ape je even menyusahkan diri sendiri. Laut berapi pun nak renang kot.

U got my point rite. Cinta yg takde give n take, ape lagi, oh ya, cinta skandal, cinta suami/isteri org, cinta homoseks/lessy, cinta yg dpermainkan, cinta duit???

Ade yg dpt bertahan dgn cinta mcm tu, ade yg tak. Yg bertahan tu, the Q is, why? Yg tak tahan, the best Q is When nak QUIT dr cinta mcm tu?

Kadang2 kita ni tersasar dari landasan. CINTA itu MENGUBATI bukan meNYAKITI. (i red somewhere from novel, novel 'ayat2 cinta' kot). 

So, cinta yg menyakiti tu is NOT CINTA. Tapi ape? Tepuk dada tanye diri.

Nevertheless, ramai yg masih dgn so-called CINTA like that, dgn penuh pengharapan. 

HARAP itu, HARAP ini, HARAP HARAP HARAP pada yg tak sepatutnye.

Dah tu nak harap kat siapa? harap kat ALLAH :). Yup, betol. Tapi adakah anda akan berdoa pada ALLAH utk sesuatu yg tak baik a.k.a DOSA. Mesti tak punnnnye.
(mcm lirik dlm lagu Idon't love you, MCR)

till next entry
acap
p/s: ending entry ni aku kecamuk sikit coz so many thing 
dalam kepala was bursting kluar. 
so, the final line should be OK.kot...

6 comments:

Wan Nurul Zur Ain Bt Wan Din said...

wow tajuk cinta membunuh ku....good good..jangan berharap pada cinta kan KAN KAN KAN musnah segalanya (ayat saya agak skema)g

FaizalSulaiman said...

cinta ... satu perkara yg manusia sanggup buat apa saja

Ecah Ecot said...

eh, masul blog ni silau plak kne flash kamera...hihi

NuReLLe said...

suka gilerrrrrrrrrrrr lagu MCR tu!!!!

hyz said...

kata orang cinta itu buta. tapi sebenarnya kita yang buta kerana cinta

kitty cwitt said...

xya nk pcaye sgt kt CINTA...oWg sslu ckp cnta e2 indah....bUt fInally apew??errr . . !