Wednesday, December 7, 2011

Buat Scandal dan Jadi Scandal

Assalamualaikum

Tenkiu all coz dtg sini lagik. Yg terkelik ke sini tengs gak. Love you all from footer to header of this blog. Muahhh..fuhh!!(flying love~~cepat elak cepat!)

Ok, back to the business. Semua org familiar dgn word 'SCANDAL'. So kita xyah la nak pusing2, corner2 pasal sekendal nak2 fefiling2 yg terlibat.

Semua org tak suke scandal. that's the fact.
BUT,

Agak2 u guys, kenapa some1 nak cari skandal? dan y some1 nak jadi skandal(org ke3)?

Dh ade bf/gf tapi mishue2 lagik dgn org lain, dh tahu die ade bf/gf tp manja2 dgn agenda tertentu.

my spekulasi are:-

Kenape nak buat skandal;

1. kekasih berjauhan, so ala2 peganti melepas rindu/kasih/manja.
2. mmg perangai mcm tu, rase COOL ade skandal. kalo laki org kate JANTAN/ABANG HEBAT! (oh yeah)

Kenape rela jd skandal(yg tahu die skandal lah, yg tak tahu tu dikira kene TIPU)

1. sbb dh taste sgt kat kekasih tu, tumpang kasih pun tumpang lah
2. nak buat sekadar persinggahan je, nak noty2, try n error dan lain2
3. ade agenda lain(perampas, atau perosak)

Well guys, manusia ni dinamik. Rambut sama semua atas kepala, tapi hati lain2.

So, my konklusi, if nak jd skandal org, know ur place as a scandal, if nak buat scandal, jgn sampai kantoi. BOLEH??!!!!

Ape2 pun kedua-duanya buat SAKIT HATI je.

Till next entry
acap
p/s: teringat kate officemate yg tgh pegi induksi
"kalo rase tak boleh nak setia, baik jgn bercouple, 
buat SAKIT HATI org lain je"

11 comments:

ain said...

ish, benci ngan org yg ad skandal.. huh, tlglah fahmmm

..cik gugu.. said...

hdup ni umpama roda.. aru ni hang buat org scandal,besok hang plak yg jd scandal.. perit wo..

Cik Apa Saja said...

the most org jdik skandal just for fun....paling betul try n error...if die rse skandal die ni better than yg sedang die serius ni, mungkin die akan tinggalkan...but, xselamanye die akan rse hepy...bende tu akn makan diri die blik once bile die rse skandal die is the worse guy/girl yg penah diorg jmpe...one more thing, mereka2 ni berskandal sebab rase hebat kot..n rse ade tempat nk pinjam bahu bile gaduh dgn the serious one...mungkin laaaa... :)

Edy Fee said...

sokong scndal la ni..yeah......hurmmm jom kumpul rmaia2.hahahaha kidding

NuReLLe said...

then, dnt blame ur partner kalau die pun de scandal..gugugu

Original CikTeddy said...

aku skandal..bak kata hujan :)

Ayuni said...

"kalo rase tak boleh nak setia, baik jgn bercouple,
buat SAKIT HATI org lain je" sgt setuju dgn ayat nie....

konde said...

korang suka gossip dan skandal hihihih


Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM100, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

Prince Halilintar said...

mesti ko byk skandal kan....muahahahaha;p

fa said...

hahhaa..maybe dia rasa bangga kot ada skndal..
tp tu la...normally org yg ada skndal ni saje nak main2
setia tetap pd yg satu :)

slalu tngk blog fa k :)

LifeIsDreams said...

saya baru je follow ur blog n if u dont mine pliss follow mine :)