Wednesday, November 9, 2011

dalam kesempatan...

Assalamualaikum

"Orang yg sibuk adalah org yg pandai menggunakan masa", koi teringat kata2 ni dari ceramah mane entah. Kan tak kesah la die gune utk study ke, merewang ke, yg pasti die guna masa tu.
(semasa menunggu bas smalam, bravo to urusetia logistik. TERBAIK!rasenye aku pun tak leh buat mcm korang
lol.teringat dgn insiden seminar taman negara kuala tahan,.lol)

Well, dlm kesibukan membuat kerja utk memuaskan hati dan memuaskan angan2 org lain, ade gok masa koi mengedate blog ni. pergh!
 (koi tok tahu la ngape koi tangkap gambar ni, mungkin sebab jakon sgt dgn signboard ni
ade kat dalam ladang kelapa sawit.Jalan ladang ni slamber je diredah oleh bas uitm. slambe je)

Tak pergh2 sgt la. Smalam majlis perasmian.Sib baik semua OK, even koi tahu ade few error kat buku program editted by me. Harap2 xde org ungkit dlm post mortem.
(Pintu gerbang taman hutan lagenda, gunung ledang,pintu B, ok la lawa gak tamannye, 
tapi hutannya lagi lawa kot, ade menara komunikasi lagik kat puncak..)

Post mortem lah sgt kan. Koi pun doh tak kesah dgn PRESTASI bagai. Koi nanti kalo ade majlis perpisahan sempene tamatnye kontrak koi, koi nak cakap gini:-
(hee...ade air terjun buatan, cantik, kalo ade kat umah sejibik leh tido kat tepi )

"this 2 years, i have learn  lot of things, exp and skill like menulis surat, menghantar barang2 tertinggal, menyusun kerusi meja, handyman kpd phd2 yg bujet YB bla bla bla."
(keristal kelier air..nampak ikan renang2...)

Tapi koi pun kene syukur gak la, 2 tahun gaji everage 2K sebulan dgn keje yg mcm tu. Alhamdulillah. Koi tahu xde bende baru pun koi dpt dari kerja ni, APPRECIATION low, RESPONSIBILITY low, blake2 low.
(peta taman lagenda, tak bende yg menarik pun)

Tapi tu la, dlm benda2 kita tak puas hati, sebenarnye kite mengajar diri kita dengan nilai2 manusiawi. SABAR, AMANAH, PUNCTUALITY, dll..im gonna make a entry about this.

So, today, kene assigned membuat research pasal katak. I'm gonna capture as much as we can katak2 dan kodok2 di sungai2 nearby, at NIGHT. LOL

till next post. ade meeting idle lagik..
(idle for few people, tapi kene tunjuk muka gak utk memenuhi fantasi org)...
WTHeaven.

till next entry.




1 comment:

Syara Mohammad said...

sabar yerr...gitu lah gamaknya hidup kita. =D


p/s: pasal dry skin u tu, tak try jumpa pakar kulit?