Monday, October 3, 2011

Kita 'perceive' lain-lain...

Walaupun sekolah sama, pejabat sama, malahan adik beradik, ramai antara kita memahami sesuatu perkara itu berlainan.

Dalam dunia blog ni misalnya, satu2 isu tu di'blog'kan dgn pelbagai pendapat dan pandangan. Jarang kita jumpa "eh, aku pun PK mcm tu jgk"

Kadang2 tu, mmg tak dijangka langsung 'how they perceive it', ada mcm tak logik, ada mcm "WTF!!" atau ada jugak yg boleh kita cakap "mak aih, biar betul budak ni, takkan tu yg die PK?"

Perception is one thing. Another thing is, sometime, people memberi pendapat dgn tujuan, ada agenda. Mungkin die nak yakinkan org lain yg dgn perspektif yg lain dan mcm2 lagi agenda lain.

mioww mioww...aisshh kucing ni..ade ape??!!!!
(ADE AKU KESAHHH!!!!....WAAARRGGGHHH..NUM NUM NUMMMM)

Kdg2, tak kesah la mcm mane kita faham sesuatu perkara, kita tetap mcm tu jgk. Tahu itu salah, buat jugak, tahu itu betol, tak nak buat....

till next entry...bye
acap

10 comments:

Syara Mohammad said...

hello hello hi!

thank you drop by kat page i.

background blog u comel. sedondon dengan baju melayu oren. =D

tu lah kan.. kita tulis lain, org baca lain. last2, gado.

p/s: mintak dijauhkan...

ctie anis said...

meowww..comeyl kucin ni...:)
kite follow sini jugak..terime kasih dtg blog kite tadi..ngee~

♥ MRS ZACKS ♥ said...

huhuhu manusia kann....

NuRuL HoNeY said...

very nice blog~~

biasanya kalau tak nak sakit hati dgn persepsi org,bt bodoh je..

lgpun x penting utk take serious dgn persepsi org len..~~

Bui Junaidi said...

rambut sama hitam..hati lain2..*_*

yen(toka ziizokukuto) said...

nice entry bro,,salam kenal ya:)

alia zainol said...

setiap manusia berbeza pendapat dan banyak songehnyaa haha :)

Santri T.P.I.N.I said...

mulut org ni susah nak di jaga...lebih baik jaga diri sendiri...

Tentang Kita said...

dh follow semula...thanks yaa

Eazy Izzuddin said...

eh sama ! :p
hehe


Jom Join MyContest =) : Contest Annouced! Mak Aih! Contest Blog Eazy Izzuddin ?!