Monday, September 19, 2011

The best thing about gloomy Monday

santai2 je nukilan ni....

Pagi2 kuar dari rumah, tanpa bace doa, dgn slamber start keta, start enjin, jam kat radio terus nyala, tertera pukul 7.00pg.

Then, terus on radio, 91.5 fm is my default frekuensi, dgr la sikit ape2 yg ade ceramah kat speaker tu dgn volume 13, sambil tggu enjin panas. tingkap pintu tu dibiarkan tutop sebab taknak nyamuk masuk, parking bawah pokok kot.

Lepas lampu biru kat meter tu hilang tanda keta enjinya dah panas, terus reverse keta, bukak tingkap pintu, hirup udara pagi bandar,nyaman, ade sikit bau eksos lori...terus melusur ke jalan besar.

Gloomy day, sampai pejabat, dgn malas nak sarungkan kad access, terus je scan dgn bag2 skali kat scanner tepi pintu kace besar tu. Kad access tu dlm bag, harap2 scanner tu leh detect...tuuutt...pintu pun terbuka.

Masuk lif, tgk diri kat cermin yg besar 3 penjuru tu, dgn rambut tak sikit, baju yg tak berape nak iron, iron pagi tapi ala kadar je, nyampah pulak aku tgk cermin, terus ngadap ke pintu lif, tgg sampai tgkt 5.

Masuk office, tgk dah ade org bukak lampu, tak kesah la, asalkan sblm pkl 8.00pg, print thumb kat scanner, 7.10pg. Wah, rekod masih bersih sejak after raya.

Sampai kat meja, terus kuarkan lappy, pasang plug, connect LAN, terfikir gak kenape la aku tak mintak PC pejabat utk diri sendiri, 1 1/2 tahun keje, pakai lappy sdn bhd je.

Bukak tenet, google crome pilihan utama browser then kelik icon facebook, email staff, gmail, ymail, tgk dan tgk ape yg terupdate.

Mengintai ke tingkap bilik meeting yg terbukak pintunya, it's gloomy day, mendung2 je kat luar, renyai2 kot, sambil2 ngadap skrin lappy yg patah tengkuk.

Isnin, gloomy day, feel mcm takde keje je hari ni, harap2 bos masuk opis belah ptg. So tak la byk keje pagi2 ni.

Bukan takde mood nak keje, cume byk sgt bende kendiri yg kene settle. Biasa la, pertengahan 20an,  bujang, takde awek, dll, byk isu kene deal. hahaha...giler.

Dgn harapan bos takde bg kerja hari ni, telipon kongsi atas meja belakang aku tu berkring-kring. Tangkas spt biasa En.reza angkat, bla bla bla, intronye.

Intuisi aku kuat, mmg sah bos aku, bukan bos reza yg call, mintak aku gi fakluti join bengkel pembikinan program baru di fakulti sains gunaan. Biasa la, keberadaan aku sgt penting kan.hahahaha... PFFTTTT....

aCap
sampai bila nak canggini weii....... 
pfftttttt....




2 comments:

Prince Halilintar said...

sampai bila..sampai ko dapat keje baru la weiii....haha

JIJI YU said...

hurmm..tiap2 haribenda sama je kan kita wat..cam boring jgk rasanya