Friday, August 12, 2011

KAD RAYA POSTAWAY -limited(save budget nak beli kuih raya)

Assalamualaikum...Salam Jumaat.

Memberi KAD RAYA kepada BLOGGERS is really something SPECIAL rite. Bukan mcm yg biasa, kita post kepada kawan2 dan saudara mara yg kita kenal. BUT, BLOGGERS...??well, kita kenal as a BLOGGERS...which is the OWNER of particular BLOG or SITE, but certain BLOGGERS yang kita well known is different story lah which falls into regular.

Bottom point is, KAD RAYA is a tradition rite. It represents the sender him/herself with wishes and much more. For me, kad raya in whatever forms are the same, the important values are still maintained. Nak jimat kos, pakai versi digital/maya, nak lebih fizikal, guna POS. It's a matter of preference. Yg penting UCAPAN, DOA, INGATAN dan JALININ itu sampai kepada penerima dan ianya mestilah IKHLAS.

However, for matter of EXCITEMENT, EMOTIONAL dan byk lagi feel2 yg abstrak, adalah menjadi satu KERIANGAN kepada seseorang jika mendapat kad raya. Mesti u guys masih ingat jaman2 kecil dulu. Bila dpt kad raya, SHERONOT shangat kan...sampai baca 2 3 kali ape yg die tulis. Nak2 jaman cinta monyet. Tido pun dgn kad raya bf/gf yg bagi. Kad bau bedak, bau cheap perfume, bukak2 ada lagu, bukak2 ade ipad2 dan mcm2 lagi lah. Semestinya the excitement from our childhood remains in our heart. Ini lah yg membuatkan KAD RAYA is something special. -kecuali ade sorg member ni dpt KAD RAYA yg juga menjadi surat putus cinta...

Beside, dapat kad raya yg BANYAK juga amat menyeronokkan. Kita boleh beli byk kad raya, 100 pun boleh, tapi tak sama dengan FEEL dapat 1 kad raya yg DIHANTAR dari kawan (TM). kan kan kan (quote of the day..hahaha)

So, as we're in BLOG world, so, saya strongly believe "POSTAWAY KAD RAYA" follows cara BLOGGERS as well. But for me, from the bottom of my heart, takkan KAD RAYA pun nak jadikan GA kan??betul tak?nampak sgt tak "u know the word". KAD RAYA is not HADIAH atau alat nak promosi2 blog rite? ...tapi terpulang pada individu masing2, promosi blog still boleh consider laa.hehehe. Kalo ade yg buat GA KAD RAYA I join je.... (>,<)

Lain la kalo kes GA KAD RAYA KOSONG..which is KAD RAYA yg kita dapat membolehkan kita POST AWAY kepada orang lain. See? It's totally a different thing rite.!

Therefore...

Pada JUMAAT yg mulia ini, saya ingin memberikan KAD RAYA sempena AIDIL FITRI yang akan menjelang tiba, selaku UCAPAN dan DOA ku kepada semua FOLLOWERS blogku yg HENSEM&CUN MELECUN(i love u all), semoga kalian2 semua SELAMAT menyambut hari raya disamping KELUARGA TERSAYANG dan INSAN2 YG DIKASIHI dan SELAMAT DUNIA DAN AKHIRAT.

Best method i believe is FCFS (Fisrt Come First Serve)(20 kad raya kpd penerima2) limited budget, bonus kerajaan lambat sampai, hehehe .... Bolehlah kiranya kalian2 yang berminat, utk menyatakan perkara2 seperti berikut (compulsary/wajib)( >,<) ;

1. Nama (kalo takde name, nanti kang sampai umah berebut plak.."saya punye! saya punye!"..)
2. URL blog anda (yang ni nak make sure the recipient is MY FOLLOWERS)
dan
3. URL Alamat rumah (al-maklumlah kan...)

Perkara 1 hingga 3 hantarkan kepada emailku acap.87.asy@gmail.com

dan yang terakhir (optinal/not compulsary/tak wajib)( >,<)....

4. "Ucapan RAYA kepada SAYA" dlm bentuk sebuah entry yg mengandungi image promosi dibawah dgn tajuk entry "Salam Ramadhan @ Salam Aidilfitri daripada ACAP" dan URL ENTRI anda itu sila isikan di bahagian komen ENTRI saya ni.




Image promosi aku tu ada hadith, secara langsung anda juga akan menyebarkan hadith Nabi Muhammad kesayangan kita kepada orang lain.(pastikan siza large atau X-large). Dapat pahala... Insyaallah.

Tarikh Tutop: Selepas i consider yg mgkn ada yg nak membalas kad raya, saya rasa date line is ISNIN minggu depan (15 OGOS 2011).


Thanks kawan2 ...selamat berpuasa menjelang hari raya ni.
Thanks sekali lagi kepada fd BELOG SEMPUT atas hadiah doodle tu...(>,<), ce mintak doodle kat die...mungkin die bagi free...heheheh

..till next post...

16 comments:

AnaAnis.MUsliMah said...

Singgah sini..Nice ^^

petuapakar said...

Pakar follow u. follow saya balik yer..klik sini untuk follow saya kembali

Citra NaniZam said...

salam..
kak citra dah follow acap yer.. ada gak entry tuk acap..

http://citrananizam.blogspot.com/2011/08/salam-ramadhan-salam-aidilfitri.html

Princess Feyqa said...

wah mamcm best je cne nk join nih :)

アヌム ちゃん said...

boleh sampai ke jepun tak.heee.nanti susah2 nak pos pulak jauh :) selamat berpuasa^^

"Aku"....Nurul Azren said...

cikk reen nak join jugak...menarik.
sudi melawat n follow belog2 cik reen jugak =)

sudaa emailkan : reen_ichyliebe22@yahoo.com

ID Folower : NurReen

http://duniacikreen.blogspot.com/2011/08/salam-ramadhan-salam-aidilfitri.html

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said...

@Puteri Feyqa - follow then ikuti step 1 sampai 3...tu sahaje...then my Raya wished will arrive at ur home in KAD RAYA form...hehehe

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said...

@ (tulisan jepun) - takot nanti kad sampai selepas raya plak...hehe

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said...

@ Awak Nurul Azren - oredy got ur mail...thanks and selamat berpuasa...

sHieRa @ cRa said...

ley join lagi x ni??

sHieRa @ cRa said...

nak join jugak boley?..boley la ye..

email: cra_green37@yahoo.com
id follower: cra
ni entry..http://duniafantasicra.blogspot.com/2011/08/salam-ramadhan-salam-aidilfitri.html

KUKUMALU said...

Done with all da steps!hehe

http://kukumalusworld.blogspot.com/2011/08/salam-ramadhan-salam-aidilfitri.html

Selamat Berpuasa:)

syazwani 'atiqah said...

http://applehijou.blogspot.com/2011/08/salam-ramadhan-salam-aidilfitri.html

da email alamat..bout keychain tue..br2 nie g cr jgak keychain cmtue lg..tp daa xde..daa tuka trend keychain len plak..

cIk PikA said...

sempat ag x?? hehe.. nak anta jugak.. :)

email pika da submit ye.. somebody_peace@yahoo.com

http://somebodypeace.blogspot.com/2011/08/salam-ramadhan-salam-aidilfitri.html

Cik Bell said...

Bell jOin ;)
harap sempat

http://mizzchokie.blogspot.com/2011/08/salam-ramadhan-salam-aidilfitri.html

W a n a Eiskay said...

NAK UGAKKKKKK!!!